Jan.01

Facebook Timeline

Facebook har precis genomgått en större uppdatering och skaffat nått som heter Timeline. Din Timeline är uppbyggd så att du på ett tydligt sätt ser när du har gjort vad i ditt liv (om du inte redan visste det) Nej, men jag tycker faktiskt att upplägget är riktigt bra gjort av facebook, allt blir lite tydligare på något sätt.

Om man kollar vad som har hänt på designsidan så är den största skillnaden från tidigare att du nu kan lägga till både en profilbild och ett så kallat ”cover” foto på din profil. Detta lämnar plats för lite kreativa lösningar som jag har funderat på under dagen.

Min facebook profil ser i dagsläget ut som nedan och länk till min profil finns här!

Det är egentligen inget svårt att göra en sån här bild när man väl fått idén. Det viktiga är att veta vilka dimensioner facebook använder för de båda bilderna.
Coverbilden mäter 850×315 px, vilket är inklusive den 1px gråa kanten som facebook lägger på i efterhand.

Profilbilden mäter 125x125px, men kruxet här är att du inte får ladda upp en profilbild som är mindre än 180x180px. Mitt tips här är att göra en 180x180px bild som sen facebook automatiskt minskar i storlek när du laddar upp den. Men som sagt, bäst att göra den 180×180 från början så slipper du själv förstora den och tappa kvalitet.

Gjorde en mall som ni gärna får använda för att underlätta skapandet av er kreativa profilsida! Mallen kan laddas ner som psd här!

Om ni har en egen kreativ profilsida får ni gärna dela mer er av den i kommentarerna=)

Share this Story:
  • facebook
  • twitter
  • gplus

About admin

Leave a comment